Un amanunt care trebuie notat: S-au alocat toate adresele IPv4

Asa cum si aici scrie, au fost alocate toate blocurile de adrese IPv4. La incepu, in anii ’80, nu se credea ca se vor epuiza aceste “adrese de internet”. Iata ca anul 2011 ne aduce, nu neaparat disparitia adreselor IP de tip 4, dar epuizarea acestora si nevoia de a se trece la o alta versiune, mai complexa si mai larga, IPv6. Cu toate ca aplicarea acestor adrese noi nu este destul de raspandita, cu siguranta masurile de prevenire au fost demult luate si de acum inainte se va incepe distribuirea si implementarea acestora in masa.

Poate multi se intreaba, oare chiar atatea calculatoare sunt conectatea la marele Internet? Cu siguranta nu e vorba doar de calculatoare, ci si de terminalele mobile pe care le folosim mai des decat periuta de dinti si care in ultima vreme sunt conectate non-stop in retea. Cu siguranta e vorba de multe alte categorii de dispozitive, care mai nou pot fi utilizate la distanta, Internet-ul facilitand “accesul la…” si utilizarea acestor dispozitive. Putem aminti aici sistemele de supraveghere video, sistemele de comanda de la distanta, etc.

IPv4 este un concept destul de simplu care se vede depasit de progresul tehnologic, la actuala fiind nevoie de mult mai multa securitate in tot ceea ce inseamna comunicatie! Sa speram ca IPv6 ne va aduce solutii si nu va ingreuna mersul lucrurilor.

Un IPv6 placut va doresc!

PS: Asa arata IPv4: 192.168.1.2 in comparatie cu IPv6: 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334 Se complica sau se simplifica treaba? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree