ContourHD – impresii dupa cateva luni de folosire…

A trecut ceva vreme de cand am pus mana prima data pe o camera ContourHD… impresiile au fost diverse, de la “Wow!”, la “How?” . Adica, de multe ori am fost placut surprins de modul in care aceasta camera prin simplitudinea si robustetea ei poate surprinde imagini atat de clare si dinamice in acelasi timp. “How? ” Chiar daca tehnica este unul dintre hobby-uri… au fost momente in care pur si simplu nu stiam ce se intampla cu camera. E normal, ca si orice gadget nou sau ca si mersul pe bicicleta… nu-ti iese din prima, chiar daca nu bicicleta e de vina :) Incet, incet i-am deslusit capabilitatile si fineturile. Poate ca unele video-uri au iesit filmate intr-o parte, si te intrebi… oare asa isi tine tot timpul capul? Mda, camera are obiectivul reglabil si cu ajutorul a doua unde laser se regleaza manual astfel incat indiferent de pozitie, camera sa inregistreze o imagine orizontala, asta in cazul in care camera e fixa (de cele mai multe ori, chiar daca se monteaza pe entitati mobile).

Ma intorc la simplitatea camerei, care are doar 3 butoane, dintre care 2 discrete, iar cel care e cel mai des utilizat, este si cel mai reliefat: butonul de inregistrare (REC).  Celelalte doua butoane sunt cel de oprire/pornire si care prezinta si o a doua functie, aceea de reglare a obiectivului (vezi mai sus), iar cel de-al doile este cel care permite sa alegem intre cele doua tipuri de inregistrare: SD sau HD. Avem nevoie de ceva mai mult? Nu, pentru ca in rest ne ajuta diversele lumini si combinatii de lumini de pe indicatoarele luminoase aflate pe camera.

Camera prezinta un locas pentru baterie (care e una de uz general, acelasi tip de baterie este intalnit si la anumite tipuri de telefoane mobile),si un locas pentru popularul card microSD, un card de viitor si cu utilizare maxima in prezent! Conectarea la calculator si alimentarea se realizeaza pe un cablu mini USB, si acesta foarte popular.

Mobilitatea, acuratetea inregistrarii, robustetea, simplitatea, ingeniozitatea, sunt doar cateva dintre atuurile cu care aceasta camera a intrat pe piata si se lupta pentru o cota din aceasta cu celelalte modele produse de diferiti producatori. Fiecare cu plusurile si minusurile sale! ContourHD vine insa cu un suflu inovator si se impune incet. Sunt convins ca viitorul ne va aduce multe imbunatatiri ale celor doua modele existente pe piata. Deasemenea, diversele modalitati de prindere si accesoriile, dintre care as aminti camera subacvatica, ma fac sa exalt si sa ma gandesc cu entuziasm la urmatoarea aventura pe care o voi surprinde cu ContourHD. Era sa uit, dupa inregistrare, pana la distributia pe server pentru distributie globala al filmarilor, e o distanta de doar cateva apasari de mouse!

Asa vine impachetata:

Am gasit pe un alt site un review… va las sa il cititi si sa-l analizati singuri:

“Do you believe in love at first sight? Have you ever set your sites on something and thought “I have to have that”? Come on we are all BMXers, we all do it, don’t be shy. Maybe it was that shiny new helmet you have tucked away securely in it’s protective bag? Or the latest model bike you have proudly on display in the pool room. Or, of course, it could even be your partner who waits patiently for you while you meticulously polish your bike and helmet after every riding session. Come on, surely it’s not just me? Ok, fine then, maybe it is. Well…anyway…my point is the VholdR ContourHD was one of those things for me, it’s a high definition helmet camera that continues to blow me away months after first getting it out of it’s packaging.” Mai multe detalii: aici!

Astept cu mare placere intrebari si sugestii! Ce inbunatatiri i s-ar putea aduce? Ce ii lipseste? Poate fi aceasta camera cea mai buna camera de gen de pe piata?

Este importata in Romania: www.gilmobile.ro

Diverse filmari disponibile: www.vivasport.ro

One thought on “ContourHD – impresii dupa cateva luni de folosire…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree